perjantai 9. lokakuuta 2015

Hauska pieni ankanpoikanen

Olimme kesätöissä Kangasalla ja erään heinäkuisen työpäivän päätteeksi myöhästyimme tavalliseen tapaamme Tampereelle suuntaavasta bussista. Onneksi linja-autoasemalta löytyi kuitenkin lohdutus tähän harmiin. Neuvostoaikaista bunkkeria muistuttavan asemarakennuksen katutasossa piileksii perinteinen pieni kiinalainen ravintola Fun Duck. Sinne sitten päädyimme hukuttamaan murhettamme herkkuruokaan ja päivän juoruihin.

Sisustus oli kiinalaiselle ravintolalle tyypillinen punasävyinen ja koristeellinen tyyliltään. Ravintola oli sisältä miellyttävän siisti ottaen huomioon ajoittain varmasti levottomankin ja vähintään karun sijainnin linja-autoaseman alakerrassa. Sisustuksessa jäi kuitenkin mietityttämään, että olisivatko oikeat servetit olleet kuitenkin paremmin muuhun sisustukseen sopivia kuin talouspaperin palaset? Ruoka oli sisutukseen sopivaa; perushyvää kiinalaista, joka ei tuottanut pettymystä muttei myöskään isompia riemun kiljahduksia.


Helmi tilasi paistettuja nuudeleita kanalla. Annos oli värittömyydessään yllättävän hyvää ja maustaminen mukavan tasapainoista. Syödessä tuli lämmin, mutta maistoi kuitenkin muitakin makuja kuin chilin. Salla tilasi kiinalaisen luottoannoksensa: kanaa, herkkusieniä ja bambua riisillä. Tämä klassikko ei pettänyt tälläkään kertaa. Ruoka oli maukasta eikä alkanut paleltaa tätäkään syödessä.


Parasta paikassa oli ehdottomasti meitä äidillisesti palvellut rouva, jota kuvataan paikan facebook-sivuilla: "Omistaja, kokki ja äiti.". Ovesta sisään astuessamme hän tervehti iloisesti ja palvelu oli muutenkin erittäin ystävällistä ja lämminhenkistä. Yrittäessämme lähteä ilman jälkiruokakahvia ja -teetä, hän vielä muistutti näistä elämän peruspilareista. Pitkästä työpäivästä palautui yllättävän hyvin yhden ruokailun jälkeen. Ongelmana oli kuitenkin tämän jälkeen, että miten Helmin saisi kieritettyä bussiin - kävelykyky oli heikko koko annoksen ahmimisen jälkeen. Salla oli fiksumpi ja otti loput mukaan. 



tl;dr Peruskiinalaista
Kenelle: Kebabin korvaaja silloin, kun ei jaksa itse kokata pitkän työpäivän jälkeen tai sunnuntaikrapulaan
Hintaluokka: 7 - 10 €
Arvosana:  7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti