perjantai 25. syyskuuta 2015

Miniloma Syrenkassa

Helmi eksyi viikko sitten shoppailureissun uuvuttamana siskonsa kanssa Foodstationille etsimään rauhallista ruokapaikkaa. Ja rauhasta ei kyllä ollut pulaa! Oli surkeaa huomata kuinka perjantai-iltana vain kaksi ravintolaa oli auki ja näistäkin toinen tyhjillään ja toisessa vain yksi pariskunta. Olen aiemminkin käynyt alueella syömässä ja todennut ruoat hyviksi, tilat siisteiksi ja hintatason kohtuulliseksi. Onko vika enemmän mainonnassa, sijainnissa vai kuitenkin jotenkin ravintoloissa itsessään? Itselleni yksi ehdoton miinus on, että tullessa itsenäisyydenkadun puolelta on sisäänkäynti Foodstationille todella huomaamaton, epäsiisti ja iltaisin jopa rauhaton.

Päädyimme lopulta siskon kanssa kokeilemaan puolalaista ruokaa ravintola Syrenkaan. Kumpikaan meistä ei ole käynyt Puolassa tai muuten tutustunut kyseisen maan ruokakulttuuriin, joten halusimme kokeilla jotain uutta!


Tilasimme molemmat perunapiirakoita kastikkeella. Lisäkkeenä tarkoiltiin suolakurkkua ja punajuuria. Ruoan tuleminen hieman kesti, mutta oli ehdottomasti odottamisen arvoista! Perunapiirakat olivat lempeän pehmeitä, mutta yllättävän täyttäviä. Aluksi pelkäsin, että annoksesta jäisi nälkä, mutta näin ei todellakaan käynyt! Valitettavasti ravintolan ruokalistaa ei löytynyt netistä, joten kastikkeen tarkempi sisältö jää nyt arvailujen varaan, kun emme sitä ravintoloitsijalta huomanneet kysyä. Mieleen tuli kuitenkin, että kastikkeessa olisi ollut ainakin smetanaa ja sitten vielä jotain hieman makeutta tuomassa?

Sisko tilasi teen kaveriksi vielä juustokakkua. Ihmettelimme aluksi, että miten juustokakku sopii puolalaiseen perinneruokaan. Ruokalista oltiin kuitenkin suunniteltu loppuun asti, koska pöytään tuli juustokakku puolalaiseen tapaan. Tämä kakku ei ollut lainkaan niin makea tai prameileva kuin Amerikkalaiset serkkunsa. Se oli kuitenkin maukas, ruokaisa ja vei kielen mennessään. 


Kattauksesta tuli mieleen mummola, jossa on laitettu juhla-astiat pöytään. Tunnelma oli sopivasti juhlava, mutta kotoisa. Ruoka sopi hyvin kattaukseen ja osaisin kuvitella mummon keittiöön leipomaan perunapiirakoita ja juustokakkua. Juttelimme ruokailun aikana, että tuntuu kuin olisimme yhtäkkiä lennähtäneet eri vuosikymmenelle ja toiseen maahan. Harvoin näin helpolla saa itselleen lomatunnelmaa suomen syyssateessa!tl;dr: Puolalaisen isoäidin ruokaa
Kenelle: Lounasaikaan puolalaista kotiruokaa ja illalla ystävien tai perheen kesken uusia kokemuksia.
Hintaluokka: Pääruoka 9 euroa
Arvosana: 9
2 kommenttia:

  1. Eksyin blogiinne Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon ohjelman myötä, kun googletin Ravintola Syrenkaa. Kiitokset hyvistä kommenteista taytyykin kaydä itsekin tutustumassa kyseiseen paikkaan. Jospa Sukula olisi saanut jotain oppia perille :)
    Mutta totta tosiaan tuo FoodStation on minunkin mielestäni jotenkin väärässä paikassa, eihän sinne löydä kukaan. En ihmettele kyllä yhtään, että siellä on hiljaista ja rauhallista.

    VastaaPoista
  2. Hei Sienitukka! Kiitos paljon kommentistasi. En ollut lukenut mitään etukäteen Syrenkasta, koska päädyimme sinne pitkälti extempore. Olinkin yllättynyt, kun päädyin tätä kirjoittaessa selailemaan paikan aikaisemmasta historiasta. Toivottavasti Sukula tosiaankin olisi onnistunut, koska me olimme ainakin iloisesti yllättyneitä :) - Helmi

    VastaaPoista