lauantai 12. syyskuuta 2015

Se Maja/Talo mieleen usein palaa...

Tarkoituksena on ollut käydä tsekkaamassa tämä ravintola jo pidempään, mutta Pyynikintorin laidalla sijaitsevaan Maja/Taloon saimme itsemme raahattua vasta kesätöiden loppuessa elokuulla. Miten se lähteminen on heti muka rankempaa, jos paikka sijaitsee muutaman bussipysäkin kauempana? 

Sivuhuoneen  upea sarjakuvilla
tapetoitu seinä
Saluunamainen ruokasali
Tilana ravintola oli aivan upea. Tuntui siltä kuin olisi astunut rennon sisustuskirjan lehdille. Kekseliäitä, mielenkiintoisia ja kuitenkin kotoisia ideoita oli ympäriinsä, rouheat lattiat ja hämyisä ruokasali loivat hiukan rähjäisen mutta kuitenkin miellyttävän rauhallisen tunnelman. Allekirjoittaneiden ehdoton lemppari oli sivuhuoneen sarjakuvatapetti. Aloimme heti pohtimaan, mitkä sarjakuvat parhaiten sopisivat omalle seinälle ja antaisikohan vuokranantaja luvan vähemmän konservatiiviseen tapetointiin...

Palvelu oli valitettavasti kuitenkin puitteita hieman nihkeämpää. Tarjoilija vastasi asiallisesti kysymyksiin ruoka- ja juomalistasta. Hymy oli kuitenkin unohtunut kotiin ja tuntui hivenen siltä, että hän olisi toivonut meidän mielummin jatkavan seuraavaan ravintolaan ja ohittavan Maja/Talon. Emme kuitenkaan antaneet kireän palvelun estää viimeisen työpäivän juhlimista, vaan nautimme lupaavasta ruokalistasta ja laajasta juomavalikoimasta täysin rinnoin.

Ruoaksi Helmi tilasi Fish&Chipsin. Annoksen perunat olivat aivan ihanat Cajun-maustetut lohkoperut. Jos pitää lainkaan tulisemmasta ruoasta, näitä kannattaa maistaa! Rasvan määräkin oli juuri oikea; perunat eivät uineet rasvassa mutteivat olleet kuiviakaan. Herkullinen Bernoude-kastike oli samalla tasolla perunoiden kanssa, mutta kala valitettavasti tuotti pettymyksen. Kaikille Tampereella opiskelleille on varmasti tuttuja Juvenksen leivitetyt kalaleikkeet. Muutkin ovat varmasti törmänneet näihin kaupan pakastealtaassa. Valitettavasti nyt makuelämys ei noussut nyt tämän korkeammalle. Näin yksinkertaisessa ruoassa pienikin asia, kuten itse tehty leivitys tai maustaminen, olisi riittänyt nostamaan aterian aivan eri tasolle.  

Fish&Chips

Salla puolestaan, tavoilleen uskollisena, päätyi makkaraperunoihin, joita ei näköjään enää ainakaan nettisivuilta ruokalistalta löydy. Annokseen kuului edellä mainitut Cajun-lohkoperunat, jotka olivat tässäkin annoksessa äärimmäisen maukkaita, sekä chilimakkaroita, salaattia ja jotakin tosi hyvää kastiketta, jonka tarkempaa laatua testihenkilö ei ikävä kyllä enää muista... Salaatti oli myös yksinkertaisuudessaan raikasta: salaatinlehtiä ja tomaattia, joiden päällä hiukatn balsamicoviinietikkaa. Sitten päästäänkin annoksen kruunuun eli chilimakkaroihin. Ne olivat hyvin tulisia, mikä alkuun tuntui hyvältäkin asialta, ainakin makua oli riittävästi. Ikävä vain, että ensimmäisen makkaran syömisen jälkeen tulisuus alkoi tuntua hiukan liialliselta, siinä määrin, että kaikki muut maut annoksessa peittyivät siihen. Tulisuus on hyvä asia tiettyyn rajaan asti, mutta jos ruoka maistuu vain ja ainoastaan tuliselta, voisi chilin määrän kevennystä harkita. Sitä paitsi alkoi närästää niin mahdottomasti...

Makkaraperunat

Osa ruoasta oli kuitenkin vallan hyvää ja miljöö ihana, joten paikalle voisi kuitenkin vielä antaa tilaisuuden, vähintäänkin mukavana istuskelupaikkana olutlasin ääressä. Maja/talon erikoisuutena on kaiketi hodarit, joten ehkä seuraavalla kerralla otetaan sitten sellaiset! 



tl;dr: Grilliruokaa gourmettyyliin hämyisässä olutravintolassa.
Kenelle: Kaveriporukalle juomapainotteisesti
Hintaluokka: 6 - 12 €
Arvosana: 6 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti