perjantai 6. marraskuuta 2015

ValmistujaisHuviretki

Sallan hyvä ystävä sai gradunsa viimein valmiiksi ja hyväksytyksi, joten maisteria lähdettiin juhlistamaan tyttöporukalla hyvän aterian merkeissä. Ravintolaksi valikoitui Koskipuiston ravintola Huviretki, lähinnä monipuolisen ruokalistansa ja kaikille sopivan hintatasonsa vuoksi. Päivä oli aurinkoinen ja kun seurue ohjattiin istumaan ikkunapöytään, edes krooninen vilukissa Salla ei palellut. Huviretken miljöö oli kodikas ja siisti, tarjoilijat ystävällisiä ja palvelualttiita. Ruokalistalta löytyy jotakin jokaiseen makuun: on perinteisiä pihviannoksia, pastaa, burgeria, pitsaa ja salaattia. Myös täysvegaaneille on joitain annosvaihtoehtoja, kuten yrttimarinoitua tofua, porkkanaröstejä ja kasvisburger.


Seurue mietti ateriavalintojaan pitkään ja hartaasti, ruokalista on tässä suhteessa hiukan turhankin monipuolinen :) Kaikki päätyivät kuitenkin lopulta perinteisen grillilistan antimiin ja pöytään kannettiin pariloitua lohta, patruunanpihviä ja pippuripihviä. Annokset olivat herkullisen näköisiä eikä niitä olisi millään malttanut valokuvata vaan käydä suoraa päätä käsiksi. Ruokaa ei muistin mukaan tarvinnut odottaa tajuttoman pitkään (tai sitten seura on ollut niin hauskaa että odotus ei ole jäänyt mieleen...).

Allekirjoittanut söi sen patruunanpihvin eikä pettynyt valintaansa, liha oli sopivasti mediumia, sipulirenkaat sipulirenkaita ja ranskalaisetkin mukiinmeneviä. Black Castello -juusto pihvin päällä kruunasi annoksen. Ainoa miinus olivat annoksen kyljessä olleet vihreät ja valkoiset pavut, jotka olivat allekirjoittaneen makuun hiukan liian raakoja. Toki pavut eivät ylikypsinäkään ole edukseen, mutta herää epäilys, että kyseisiä yksilöitä olisi voinut hivenen pidempään kypsytellä.


Kun kuitenkin arvokasta asiaa oltiin juhlimassa, päädyttiin tilaamaan vielä jälkiruuatkin kaiken hyvän päälle. Huviretkessä oli tuolloin (kesällä) jokin kausikampanja jälkiruuista meneillään, ja kaksi kolmesta aterioitsijasta tilasikin kampanjajäätelöannokset. Kolmas päätyi juustokakkuun, jota tosin sitäkään ei taida enää löytyä Huviretken ruokalistalta. Omassa jätskiannoksessani oli vaniljajäätelöä lakritsikastikkeella vohvelin ja isojen täytelakupalojen kera. Annos oli muistaakseni nimetty hauskasti "Mustiksi silmiksi". Toinen jäätelöannos pöydässä oli jonkinlainen mansikkakastikkeessa uitettu herkullisen värinen jälkiruokaunelma, jota katsellessa tulee edelleen vesi kielelle.




Kaiken kaikkiaan ravintola Huviretki oli positiivinen kokemus. Etenkin ystäväporukalla illastaminen oli mukavaa, osaisin kuvitella ravintolan sopivan hyvin myös lapsiperheille. Romanttisella illallisella naapuripöytien kälättävä tätipoppoo ja lihapullia niskaan heittelevä kolmevuotias saattaisivat hivenen latistaa tunnelmaa... Ruoka oli kuitenkin perushyvää ja etenkin miellyttivät hiukan tavallisesta poikkeavat lisäkkeet annoksissa, porkkanaröstit ja lehtikaalipaistos olivat mukavaa vaihtelua ranskalaisille.



tl;dr: perinteistä ravintolaruokaa moneen makuun
Kenelle: Kaveriporukoille ja lapsiperheille.
Hintaluokka: Pääruuat 14 € - 33 €
Arvosana: 8 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti